راهنمای کامل دریافت وام ازدواج | توضیح شرایط و اقساط
یکی از تسهیلات حمایتی که دولت به زوجین ارائه میدهد، وام ازدواج است که شرایط مخصوص به خود را دارد. شناخت جزئیات دریافت وام ازدواج به زوجین کمک خواهد کرد تا بتوانند مراحل دریافت را به بهترین شکل طی کنند.
در این مقاله میخواهیم به ارائه راهنمایی کامل دریافت وام ازدواج به همراه شرایط و بازپرداخت آن بپردازیم. در صورتی که میخواهید در مورد جزئیات این موضوع بیشتر بدانید، کافی است تا پایان همراه ما باشید.
راهنمای کامل ثبت نام وام ازدواج
با غیرحضوری شدن ثبت نام وام ازدواج، بسیاری از زوجین میتوانند بدون مراجعه حضوری به شعب و با استفاده از اینترنت، ثبت نام خود را تکمیل کنند. زوجهای جوان بعد از عقد نکاح به شکل رسمی و با داشت عقدنامه میتوانند مراحل ثبت نام خود را کامل کنند. آدرس اینترنتی در نظر گرفته شده برای دریافت وام ازدواج ve.cbi.ir است.
افرادی که از یکم فروردین ماه 1397 ازدواج کرده و تا به امروز وام ازدواج دریافت نکردهاند، میتوانند در این سامانه ثبت نام کرده تا مراحل انجام وام را پیگیری کنند. زوجین با دریافت کد پیگیری میتوانند ظرف مدت 12 روز، مدارک خواسته شده را تکمیل کرده و ضمن ارائه ضامن، به بانک مراجعه کنند.
نکات کلیدی در مورد وام ازدواج
تسهیلات ارائه شده بانکها با سخت گیریهای متعدد همراه است لذا وجود هر نوع مغایرت در درخواست زوجین، ممکن است افراد را با رد پرونده مواجه کند. بروکراسی اداری در این زمینه کمی دست و پا گیر است لذا زوجین برای دریافت وام ازدواج به شکل آسان بهتر است به نکات گفته شده در زیر توجه داشته باشند:
- زوجین برای تکمیل اطلاعات خواسته شده بهتر است موارد را به شکل صحیح پُر کنند، در غیر اینصورت اطلاعات ثبت شده توسط سازمان ثبت احوال تایید نمیشود.
- با توجه به طولانی بودن مراحل ثبت نام وام ازدواج، زوجین بهتر است بعد از دریافت عقدنامه، هر چه سریعتر نسبت به دریافت وام ازدواج اقدام کنند.
- هر زوج تنها یک بار در طول زندگی خود میتوانند با توجه به ضوابط تعیین شده وام ازدواج دریافت کند.
- طبق اعلام بانک، وجود یک ضامن برای معرفی به بانک کفایت میکند.
- هر فردی که دارای فیش حقوقی است، میتواند از فیش خود به عنوان ضامن استفاده کند.
دریافت وام ازدواج از طریق بانکهای مختلف
میزان مشارکت بانکها در پرداخت تسهیلات وام ازدواج در سالهای اخیر به شکل فزایندهای افزایش یافته است. در حال حاضر بیش از 34 بانک متناسب با شرایط کنونی، وام ازدواج را به زوجین ارائه میدهند که از مهمترین آنها میتوان به بانک ملی، ملت، رفاه کارگران، مسکن، سپه، کشاورزی، تجارت، صادرات و... اشاره کرد.
به دلیل اینکه بانکها این تسهیلات را از طریق منابع قرض الحسنه پرداخت میکنند، ممکن است مراحل پرداخت وام به کندی پیش برود. این انتظار برای بسیاری از زوجین ناخوشایند است اما با توجه به کم بهره بودن وام، به عنوان یک تسهیلات مناسب شناخته میشود.
مدارک مورد نیاز برای دریافت وام ازدواج
متقاضیان برای دریافت وام ازدواج باید مدارک زیر را به شعب یکی از بانکهای عامل تحویل دهند:
- ارائه اصل و کپی سند ازدواج
- ارائه اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه زوجین
- ارائه اصل و کپی کارت ملی زوجین
- ارائه اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی ضامن
- ارائه کد پستی 10 رقمی به همراه آدرس کامل محل سکونت زوجین
- ارائه کد رهگیری 10 رقمی دریافتی از سامانه ثبت نام وام ازدواج
شرایط ضامن برای دریافت وام ازدواج
ضامن ارائه شده به بانک برای دریافت وام ازدواج باید دارای شرایط و ضوابط زیر باشد:
- ارائه یک ضامن به بانک برای دریافت وام ازدواج کفایت میکند.
- ضامن باید یک فیش حقوقی و گواهی کسر از حقوق به بانک ارائه دهد.
- ضامن میتواند کارمند رسمی یا پیمانی دولت باشد.
- استفاده از یارانه نقدی به عنوان ضمانت قابل قبول است.
- ضامن غیرکارمند در صورت داشتن پروانه، میتواند آن را ارائه دهد.
مدت بازپرداخت تسهیلات و کارمزد
مدت بازپرداخت وام ازدواج 120 ماهه (10 سال) با نرخ سود و کارمزد 4 درصد است. سررسید اولین قسط و کارمزد مرتبط با آن، یک ماه پس از پرداخت تسهیلات مزبور است. در حال حاضر میزان وام ازدواج در نظر گرفته شده برای زوجین، نفری 300 میلیون تومان است. زوجین در صورتی که زیر 25 سال سن داشته باشند، میتوانند هر نفر 350 میلیون تومان وام ازدواج دریافت کنند. تسهیلات فرزندآوری نیز برای زوجین در نظر گرفته شده است که شرایط آن مخصوص به خود است.
جمع بندی
یکی از تسهیلات قرض الحسنه بانکها که از طریق منابع قرض الحسنه تامین میشود، وام ازدواج است. در این مقاله به بررسی وضعیت وام ازدواج به تفصیل پرداخته شده است. افرادی که میخواهند در مورد این وام اطلاعات بیشتری کسب کنند، میتوانند به وب سایت خبری ساناپرس سر بزنند. وب سایت ساناپرس با داشتن بخش بندی مختلف، جدیدترین اخبار روز را به مخاطبان ارائه میدهد.